İçerikler
Akıllı telefon fotoğrafçılığı son zamanlarda teknolojik sıçramalardan faydalandı. Bundan en iyi şekilde yararlanmak için telefonunuzdaki ayarları doğru şekilde kullanmanız çok önemlidir.
Bu yazı, daha iyi fotoğraflar oluşturmak için akıllı telefonunuzun gücünü kullanmanıza olanak tanıyan altı ipucu sunuyor.
Akıllı telefonlar, ciddi fotoğrafçılar tarafından kullanılan özel DSLR’ler veya aynasız fotoğraf makineleri ile asla rekabet edemezler, ancak yine de bazı etkileyici görüntüler yakalayabilirler.
Telefon optiklerini tamamlayan oldukça iyi çıkarılabilir lensler ve filtreler bile satın alabilirsiniz.
Nerede olursanız olun, neredeyse her zaman yanınızda taşıyacağınız bilgisayar destekli kameradan en iyi şekilde yararlanmak için telefonu cebinizden
her çektiğinizde kullanabileceğiniz bazı tavsiyeler için okumaya devam edin.
Akıllı telefon fotoğrafçılığı: gölgede çekilen görüntüGölgede çekim yapmak daha güzel bir ışık üretir.
Portrelerinizi ve selfie’lerinizi hemen iyileştirmenin en iyi yolu gölgeye gitmektir.
Bir ağacın veya binanın gölgesinde durun ve yüzün etrafını saran yumuşak, dağınık ışığa dikkat edin.
Bu, özellikleri tamamlamak için en sık aradığınız ışık kalitesidir.
Dışarıdaysa, özneyi gölgeli alanın en kenarına yerleştirerek açık gölgeye doğru çekim yapın. İçeride poz veriyorsa, nesneyi çekerken pencereyi bir tarafınıza yerleştirin.
Bu, açık gölge gibi benzer şekilde dağınık ışık sağlar, ancak daha fazla yönlülük sağlar. Konunun yanağından pencereden en uzakta olan bir ışık üçgeni arayın –
buna ressam ustasının kendisinin adını taşıyan Rembrandt aydınlatma denir.
Akıllı telefon fotoğrafçılığı: metreli akıllı telefonAkıllı telefonunuza ışığı nereden ölçeceğini söyleyin, böylece net bir çekim elde edersiniz
Akıllı telefonlar, karanlık, loş ışıklı nesneleri parlak arka planlara maruz bırakmak için mücadele ediyorlar (gün ortasında güneşte gölgeli manzaralar düşünün).
Bu kadar geniş bir dinamik aralıkla başa çıkabilecek akıllı telefon donanımı (henüz) yok, bu nedenle net bir çekim elde etmek için cihaza ışığı nereden ölçeceğini söylemelisiniz.
Gölgeleri ortaya çıkarmak için karanlık nesneye dokunarak otomatik pozlama ayarlarını manuel olarak geçersiz kılmak yararlı olabilir.
Cihaza nereden ölçüleceğini söyleyerek, görüntüyü daha parlak hale getirebilir ve böylece çerçevenin daha karanlık bölgelerinde ayrıntıları yeniden kazanabilirsiniz.
Bunun tersi, çevrelerinden daha parlak nesneler çekmek için geçerlidir. Parlak sahnelerle karşılaşıldığında, cihaz görüntüyü aşırı pozlayabilir, vurgularda kırpma oluşturabilir –
bu, kameranın alanı tamamen beyaz olarak okuduğu ve düzenleme işlemi sırasında ayrıntıları geri yükleyemeyeceğiniz anlamına gelir.
Sahnenin en parlak bölümlerinde ayrıntı yakalamak istiyorsanız, fotoğrafınızı kasıtlı olarak düşük pozlama yapmak için parlak bölüme dokunun.
Parlak gökyüzünün kırpılmasını ve ağartılmasını durdurmak için HDR modunu bile açmak isteyebilirsiniz. Bunu yapacaksanız, pozlama sırasında fotoğraf makinesini sabit tutun, aksi takdirde hepsi biraz bulanıklaşabilir.
Akıllı telefon fotoğrafçılığı: Akıllı telefonda kamera kısayollarıAnı yakalayabildiğinizden emin olun .
Kısa bir an için tepki verme yeteneği, harika bir atış yapmak söz konusu olduğunda savaşın yarısıdır.
Hızlı bir şekilde fotoğraf çekmek için akıllı telefonunuzun kameraya erişim kısayolunu öğrenmeniz gerekir.
Google Pixel 3 gibi bazı Android telefonlar için bu, güç düğmesine iki kez dokunmak anlamına gelirken, iPhone’lar ekranın köşesinden hızlıca yukarı kaydırmak veya kamera simgesine sertçe basmak olabilir.
Bir iPhone X ile çekim yapıyorsanız, Kontrol Merkezini aşağı kaydırın, ardından Selfie Çek veya Video Kaydet gibi birden fazla kamera seçeneğini görüntülemek için kamera simgesini basılı tutun.
Hangi akıllı telefona sahip olursanız olun, fotoğraf makinenizi nasıl hızlı bir şekilde kaldıracağınızı bildiğinizden emin olun, böylece anı yakalayabilirsiniz.
Akıllı telefon fotoğrafçılığı: karanlık bir odada lambaPortre modu, nesneleri arka plana karşı izole etmek için mükemmeldir.
Akıllı telefonlar, doğası gereği uzun bir alan derinliği üreten geniş açılı lenslere sahiptir – bu, görüntülerin çoğunlukla ön plandan arka plana kadar keskin olacağını gösterir.
Bu büyük bir manzara için iyi olabilir, ancak öznelerinizi arka plana karşı izole etmek için o kadar iyi değildir ve en fotojenikimiz bile düzensiz portreler üretebilir.
Geniş bir diyafram açıklığında çekim yaparken, daha uzun bir odak uzaklığına sahip lens (85mm f / 1.4 gibi) daha sığ bir alan derinliği sağlar.
Dahili akıllı telefon lensleri bunu doğal olarak yapmadığından, telefonun yazılımı bunu taklit etmek için bir filtre uygulamak için çok çalışıyor. Bu filtreye normalde Dikey mod denir.
Bu moda geçin ve hedefinizin arkasındaki ortamın güzel bulanıklaştığı bir efekt elde etmeyi bekleyebilirsiniz.
Ancak filtre (olabildiğince deneyin) bazen dayanamayacağı için meşgul ve dağınık arka planlara dikkat edin.
Portre modu olarak adlandırılsa da, bu işlev arka plandan bir izolasyon dokunuşundan yararlanan herhangi bir konuda iyi çalışır.
Akıllı telefon fotoğrafçılığı: Evlerin iki resmi: akıllı telefon fotoğrafçılığı ipuçlarıOrijinal RAW görüntü (sol taraf) ve düzenlenmiş sürüm (sağ)
Raw dosyası, tipik bir kayıp JPEG’den çok daha fazla görüntü verisi kaydeden sıkıştırılmış kayıpsız görüntü dosyası biçimidir. Daha fazla veri, daha fazla düzenleme esnekliğine eşittir.
Bu, Snapseed, VCSO gibi uygulamalarda düzenleme yaparken pozlama seviyelerini ayarlamak, beyaz dengesini kontrol etmek ve renkleri işlemek çok daha kolay olduğu anlamına gelir (en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları ve yazılımları kılavuzumuza göz atın ).
Ancak, daha büyük bir dosya pahasına gelir, bu da telefonunuzda yer için sıkı iseniz, günlük kullanım için kaçınmak isteyebilirsiniz.
Daha kaliteli düzenleme denetimleri hedeflerken veya fotoğraflarınızı ömür boyu bir kez yapılan tatilden bastırmak istiyorsanız Ham çekim moduna geçin.
Akıllı telefon fotoğrafçılığı: bir akıllı telefonun lensini yaslamak: akıllı telefon fotoğrafçılığ Telefonunuzu ne sıklıkla temizliyorsunuz?
Kulağa bariz gelebilir, ancak telefonunuzu en son ne zaman çevirdiniz ve merceğe iyi bir temizlik yaptınız? Üstünüzle basit bir silme, dışarıdayken bir tutam yapacak,
ancak artık kir ve kalıntıları kaldırmak için lens temizleme sıvısı veya gözlük mendili sık sık kullanmak iyidir. Kullanım sırasında ellerinizdeki doğal yağlar lens üzerinde birikir, böylece kir ve kalıntıları çekerler.
Bu kir ve yağ kombinasyonu göze hoş görünmeyen parlamalara neden olabilir ve en kötü ihtimalle fotoğraflarınızın yumuşak görünmesini sağlar.
Mercek parlamasını ortadan kaldırmak, kontrastı artırmak ve daha keskin çekimler yapmak için merceğe birkaç haftada bir temizleyin.
Sizlerinde bildiğiniz, beğendiğiniz fikir ve öneleriniz olursa yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayınız..
2 Comments
Gölgede portre çekin kısmını tam detayıyla bilmiyordum güzel makale olmuş tebrikler, yazılarınızın devamını bekliyoruz
Huwaei çekim konularında başarılı buluyorum. Enstantene ve pozlama ayarlamaları istediğim gibi deneyin derim